Fogápolás

A fogápolást már fiatal korban el kell kezdeni a kutyáknál és macskáknál egyarán.

Minden kutyafajta fogékony a fogbetegségekre, a 8 kg-nál kisebb testtömegű fajták érzékenyebbek. A megfelelő szájhigiéniát rendszeres napi fogmosással, vagy a mechanikai és biokémiai hatást kifejtő tápok etetésével már a maradandó fogak fejlődésétől biztosítani kell. Ennek elmaradásakor alakul ki a foglepedék, melynek rétege kezdetben vékony, szabad szemmel nem látható, azonban a benne lévő mikroorganizmusok a fogíny és a fogak megbetegedését okozhatják. A lepedéket a nyálban található kalcium megköti, így alakul ki a fogkő.

A fogászati problémák első jelei az elszíneződés és lerakódás a metsző-, szem- vagy zápfogakon. A baktériumok elszaporodása feltűnően kellemetlen szájszagot, bepirosodott fogínygyulladást okozhat és a fogak elvesztéséhez vezethet.

FONTOS:
Kedvencei fogait évente legalább egyszer vizsgáltassa meg állatorvosával.

Fogápolás

Étkezés

A kutyák legfőképpen húsevők, a macskák kimondottan azok. Ha a házi kedvencek kizárólag hússal vannak etetve vitamin és ásványi anyag kiegészítés nélkül, akkor a sejtek hiányt szenvednek, csontjai puhává válnak, fogai tönkremennek, a kalcium..

Állatorvosi Szolgáltatások

Állatútlevél kiállítás
Sebészeti ellátások
Fogászati kezelések
Mikrochip beültetés
Szűrő vizsgálatok
Állatorvosi szaktanácsadás

Állat útlevél kiállítás

Háziállatunk külföldre történő utaztatásához elengedhetetlen egy állatútlevél beszerzése, melynek feltétele a mikrochip megléte és érvényes veszettség elleni oltás. Külföldre utazás előtt érdemes utánajárni a kisállatok beléptetésére vonatkozó jogszabályoknak, hiszen ezek országtól függően változhatnak..

tovább+

Sebészeti ellátások, műtétek

Az állatorvosi tevékenység fontos része az ortopédiai és traumatológiai sebészeti ellátás. A sebészet szabályai az orvoslásban és az állatorvoslásban szinte azonosak. Rendelői kezelésre nem kell időpontot kérni, azonban ajánlott 4 óra előtt vagy 5 óra után érkezni, mert a köztes időben műtéteket végezhetek.

tovább+

Fogászati kezelések

A jelenlegi tapasztalatok szerint a kutyák és macskák szájüregi megbetegedései a leggyakoribb állatorvosi problémák közé tartoznak napjainkban. A legelterjedtebb fogászati probléma a fogkőképződés és a fogínygyulladás. Kutyák és macskák fogászati problémáik megelőzése: ahhoz ,hogy a kisállatok fogai erősek és egészségesek legyenek, rendszeres odafigyelést és fogászati ellenőrzést kíván.

tovább+

Mikrochip beültetés

2013. január 1-től kötelezővé vált minden 4 hónaposnál idősebb kutya mikrochip általi egyedi megjelölése! A microchip beültetés lényege az állatok regisztrációja mely nem jár fájdalommal így, érzéstelenítés alkalmazása nem szükséges. Kutyák részére kötelező, de macskáknak is kifejezetten ajánljuk..

tovább+

Szűrővizsgálatok

Szűrővizsgálattal megelőzhető betegségek, évente, főként idősebb állatoknál mozgási, keringési és kiválasztó szervrendszerek, Emellett az ivartalanítás is jó pár évvel megnövelheti az élettartamot. Ultrahangos vizsgálat, Endoszkópos vizsgálat, diszplázia szűrés stb.

tovább+

Állatorvosi szaktanácsadás

A Gazdik szeretnének minél többet megtudni kedvenceikről, az állatbetegségekről, a tünetekről, a gyógykezelési lehetőségekről. Kérdése van a napi gondozással és tartással kapcsolatosan? Esetleg betegségeket tapasztal kis kedvencénél? Szeretne többet tudni a betegségek megjelenéséről és azok kezelési módjáról?

tovább+